Blogger Templates
KÖLTÖZÉS!!!
Kérlek, ha tetszett a történet, akkor mindenképpen kövessétek a Főblogom, ami ezentúl az egyetlen történetes blogomként fog funkcionálni.
www.stellabrandy.blogspot.com

MOVING!
Please, if you liked the story, be sure to follow the Főblogom, which is now the only history will function as a blog Online Arcades.

2011. július 29., péntek

Monológ - avagy: Goodbye, Broken Angel!

A Broken Angel (Összetört Angyal) egy rövid regény lett. Tizenhét fejezettel és egy epilógussal zárult a történet.
Viszont ezredjére - vagy annál is többedjére – elolvastam a ,,A múlt árnyai” trilógiát és rájöttem, hogy kezd jobban tetszeni, mint az eredeti történet. Igazából az is Spirit története mellett szól, hogy Én nem vagyok igazán vérfarkas párti – persze a farkasokat és vérfarkasokat szeretem -, de Spirit törtnetében megszerettem Őket.
És mivel írni – még mindig – szeretek, ezért egy újabb fanficbe kezdek. Eddig is úgy írtam, hogy egy ,,Twilight” és egy ,,Spirit” fanficet írtam.
Nem lopok! Csak használom a képzelőerőm és már régóta akaródzik írni egy hasonló regényt, mint amilyet Spirit írt – ez természetesen nem azt jelenti, hogy ugyanaz a cselekményszála, mint Spirit-é.
Mivel folyamatosan olvasom Spirit ,,Gyógyító pilleszárnyak” című bónusz regényét így segít elképzelni minden féle érzést…
A történet a Megmentő Szerelem főcímet kaptam mely’ utal az egész történetre. Az alcím pedig: A túlélő.
Két aprócska dolgot változtatok meg. Az egyik, hogy Esme fia nem halt meg – a történetből, majd kiderül, hogy ez, hogy lehet -, a másik, pedig Isis érzelmei Carlisle irányába. (Isis lehet, hogy beleszeret Carlisleba, de ez csak múló gyerekszerelem, de erről ennyit – egyelőre.)
A történet kezdeteiben szeretett vámpír családunk csak említésként/álomban fog elő ,,bújni”.
Huszonöt fejezetesre tippelem a történetet (persze ez még változhat), de csak a tizenötödik fejezet környékén kapnak nagyobb figyelmet Cullenék, addig viszont előjön a Volturi – csak, hogy ne maradjunk vámpírok nélkül.
De, hogy Anne – a kislány – hogyan találkozik Cullenékkel és mit változtat meg, azt csak idővel tudjuk meg. És, hogy egyáltalán hogyan kerül La Push-ba…

A történet idézete:
Jöjj, édes Éj, te lágy, fekete-pillás,
Add Rómeómat, és ha meghal egyszer,
Vedd vissza, morzsold apró csillagokká
Oly szép lesz akkor az ég arculatja
Hogy a világ az Éjbe fog szeretni…
/Rómeó és Júlia – Harmadik felvonás, harmadik szín (Kosztolányi Dezső fordítása)/

A történetről:
,,Minden rosszban van valami jó!” állítja a szólás. De mi a jó abban, ha tudod, valami rossz közeleg?
Columbus, Ohio államban egy család éli mindennapjait…
Az apuka nagyon beteg, az anyuka otthon neveli gyermekét. Pénzt csak az apa hozott haza. A kislány nagyon jó megfigyelő, így nem tudják előle eltitkolni a betegséget.
Egy kislány felnőtté válása, aki már hároméves korában találkozott az élet jó, s rossz oldalával.

Időben hol járunk:
Az első fejezetben körül-belül tíz-tizenöt évvel az előtt járunk, hogy Isabella csatlakozik a Cullen családhoz – akkortájt hároméves Isabella.

Figyelem!
A történetben előfordulhatnak/előfordulnak konkrét idézetek Spirit történet(ei)ből – A múlt árnyai, A jövő reménysége, A jelen boldogsága, Gyógyító pilleszárnyak -, de ezeket direkt teszem bele. És nem mellesleg felelevenítésnek sem rossz. Ezeket az idézeteket dőlt és vastag betű fogja jelölni! (Kivételt képez a 14. fejezet – előreláthatólag – ahol nem tudom megoldani… Majd megtudjátok miért, de abban is természetesen Spirit párbeszédei láthatóak, amik a „A jelen boldogsága” című regényben találhatóak)

A Ti véleményetekre is kíváncsi vagyok: oldalt a szavazásnál és/vagy ide hozzászólás formájában tehetitek meg.

Köszönöm, hogy végigolvastátok a monológomat, s remélem továbbra is olvasni fogtok. És köszönöm Spirit-nek, hogy elolvasta mielőtt közzétettem volna. :)

U.i.: A fejlécért köszönet Live-nek, aki egy újabb remekművel örvendeztetett meg enegem/minket.

1 megjegyzés:

  1. Tessék minél hamarabb feltenni az újat! Érdekel nagyon!
    AdrineXD

    VálaszTörlés